Bornholm

Bornholm. Øen med krøllebølleis, Sorthat/Muleby, Rokkestenene, rundkirkerne og masser af solskin og så selvfølgelig lige nogle fede MTB spor.

Jeg er 42, har kørt lidt hardtail for hyggens skyld men er ellers HELT ny til MTB verdenen. Men nu skulle det være! Fanden stå i det. Og hvilken cykel er bedre at starte med, end en Whyte S-120C RS (link). Bum!

Kl 0700. Solskin. 21 grader. Ingen mennesker i nærheden. Kun mig, min Whyte og det gode vejr.

Nu når jeg noob, nybegynder, tager jeg ikke de sværeste spor først. Jeg har en meget stejl indlæringskurve og den skal overvindes med blod, sved og tårer. Så, små skridt for mit vedkommende. Men, med en Whyte i ryggen, kan det da ikke gå helt galt. Og nej, det gjorde det heller ikke.

FØRSTE DAG. Tæt på Rubinvej, er der en sø. Rubinsøen. Jeg kørte rundt i skoven omkring søen i ca 30 minutter og her var der faktisk nogle fine grønne spor (nemt med nem på), men som noob er det fedt at lære sin cykel bedre at kende, inden man går videre op i sværhedsgraden. Det er i hvert fald det jeg synes er godt for mig. Men det er op til den enkelte.

RUTEN. På ruten er der mange rødder som stikker op hist og her, rigtig mange. Og det er rigtig fedt, fordi så lærte jeg cyklen bedre at kende ved disse små drej og svej hele tiden, plus de evindelige bumps hele tiden. Whyte’en klare sig eminent! Og helt fladt var det ikke. Den første stejle flade jeg prøvede, havde ca et fald på 3 meter og en hældning på ca 45 grader. Så med røven langt bagud, den rette højde på sadeldroppet og fingrene på bremserne, begik jeg mig ud i det. Centimeter for centimeter, bump for bump, drej for drej… kom jeg helskindet ned. Tanken dengang var: “shit! Hvordan kommer jeg forbi DEN trærod?!” og ikke på om jeg ville komme til skade. De tanker havde jeg først bagefter og så kom adrenalinet. “FUCK hvor fedt!” Jeg havde som nybegynder, taget mit første downhill fald og ved du hvad, det gik og det var mega fedt!!! Jeg er helt oppe at ringe, nu her, når jeg skriver om det. Fedt fedt fedt!

ANDEN DAG. Jeg var selvfølgelig ovre ved Rytterknægten for at se lidt på de ruter de har der. Og hold da op et område! Men, da jeg ankom der, skulle de lige til at holde race for tilmeldte, så jeg fik ikke så meget plads/tid til at prøve banerne. Men lidt fik jeg afprøvet, dog kun de nemme spor.

Udstyr

Whyte S-120C RS (link)
Carbon stel, medium, 29″ tommer, 2×2.3mm dæk
Med denne cykels fantastiske “angrebsvinkel” pga forhjulsgaflen rette vinkel, gjorde den det til en leg for mig. Den er ganske enkel fantastisk. Intet mindre.

IXS Trail, hjelm, Medium/Large (link)
Den sidder helt perfekt på mit store hoved. Og så har den en lille skygge som lige tager det meste sol. Og så giver den god luft til hovedbunden.

IXS Carve Gloves, sort med camo – large (link)
De sidder ret tight og er ikke til vinter. De har et fint mesh som gør, at jeg ikke sveder i hænderne. De har et fedt greb på Odi grebet.

IXS Tema Shorts, sort, XXL (link)
De shorts er nok nogen af de bedste shorts jeg nogensinde har haft på. Og her taler jeg faktisk ALLE slags shorts. Jeg har dem på, på arbejde, i fritiden i vandet osv… De sidder SÅ forbandet godt på mig, da de giver sig efter den vinkel jeg kommer i. Derfor er de ideelle til cykling. IXS laver altså bare noget kram!

Taktisk kampskjorte – 5.11, MultiCam (link)
Det er ikke en normal cykelbluse at have på, med jeg synes den er meget god, idet den er slidstærk og tager og så har den lommer på ærmerne, hvor jeg kan have bilnøgler og telefon i. Der er med garanti en anden bedre skjorte/bluse man kan få fra IXS, fx , men det må prøves en anden dag.

Og almindelige solbriller, som kan tåle lidt slag, så jeg ikke får prikket øjnene ud af smågrene. Og som sko, har jeg nogle 5.11 sko, hvor bunden er halv-halv flade.

Overordnet

Husk på, de her emner er KUN, hvad jeg har oplevet som nybegynder og skal derfor kun tages som min erfaring.

Jeg kan ikke sætte en eneste ting på Whyte’en. Den er sikker at køre på. Den er stabil. Den er solid. Den holder bare.

Jeg tog ikke de længste spor, da jeg ville fokusere på at få teknikken på plads, før jeg satte farten op. Det kommer nok. Jeg har fået lært en hel del på denne korte tid og glæder mig meget, til at jeg skal prøve nogle andre spor. Jeg vil dog anbefale, til nybegyndere, at I tager den med ro og får lært teknikkerne før I sætter fart på. Uden teknik, kan man komme slem til skade.

Husk briller. De er altså gode at have på, i fht alle de små grene og insekter som er over alt i sommervarmen.

Husk vand! Damn jeg drak meget vand på disse spor.

Husk tålmodighed! Jeg kan i hvert fald ikke tage de store fald endnu, da jeg ikke har teknikken til det.

Held og lykke der ude og god sommer.

Kort fra området omkring Rytterknægten
Whyte S-120 C Works